Ерик Рангелов: Ще  търсим начини за развитието на спорта в Перник

Окт 22, 2015 ПЕРНИК Новини Избори 0 2170

Трябва да се стабилизира, за да имаме повече световни шампиони

„Ще търсим начини за развитието на спорта с акцент върху детско-юношеските спортни школи и масовия спорт за здраво поколение” Това каза кандидатът за кмет на БСП в Перник Ерик Рангелов след фудболния мач между 2 футболният клуб „Дружба” от с. Мещица и аматьорския тим „Янки” от северноанглийския град Уъркингтън, организиратн с неговата подкрепа. Той обяви, че основна негова задача ще бъде запазването на ФК „Миньор”, както и на другите школи по борба, бокс, баскетбол, волейбол и др., които трябва да се стабилизират, за да имаме повече световни шампиони. Рангелов подчерта, че ще бъде обърнато внимание и на изграждането на нови спортни игрища с изкуствено покритие в кварталите и селата, както и фитнес-площадки на открито.

„Изключително съм щастлив тук, на Димова махала, наш отбор да посрещне на терена чужд тим”, каза секретарят на НС на БСП Станислав Владимиров. Когато той беше народен, с неговото активно съдействие правителството на Пламен Орешарски отпусна средства за изграждането на стадиона и за ремонта на част от спортния комплекс „Дружба”. „Резултатите са видими”, каза Владимиров.Той добави, че е хубаво, че това игрище показва и своето качество, защото тук тренират всички детско-юношески отбори от града, а те по думите му са важни за развитието на мъжкия ни футбол. „В лицето на Ерик Рангелов аз виждам съмишленик и голям приятел на спорта. Имаме неговото уверение, че той ще продължи това, което беше направено за детско-юношеската школа и ще създаде устойчиво развитие за футбола и за спорта в нашия град”, заяви Станислав Владимиров.

„Отборът на Мещица води класацията в „А” окръжна група. Тимът се финансира от спонсори”, обясни кандидатът за кмет на селото от БСП за втори мандат Деян Никифоров. Той обясни, че досега общината не е взела под внимане финансирането на аматьорския футбол и добави, че  това, което е гласувано на сесия на ОбС, да се дадат по 1 500 лв. на отбор, не е изпълнено. „Вярвам, че кандидатът ни за кмет на общината Ерик Рангелов ще промени това и мисля, че ще вземе мерки за връщането на „Миньор” в „А” група”, каза е Никифоров.

Мачът завърши 4:2, като „Дружба” се наложи над „Янки”. Отборите играха приятелската среща на новия стадион „Звезда” в Димова махала. Този своеобразен празник на аматьорския спорт и първо гостуване на футболисти от Англия в  се осъществи благодарение на широките международни контакти на кандидата за кмет на община Перник от БСП Ерик Рангелов и проявената инициатива от сегашния кмет на Мещица и кандидат за нов мандат от БСП Деян Никифоров.